ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Tartalomjegyzék

I. Az adatkezelő
II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége
III. Az adatkezelés céljai, jogalapjai

1., Kapcsolatfelvételi űrlap
2., Webshop rendelések
3., Blog hozzászólások
4., Hírlevél/eDM
5., Facebook oldal
6., Számlázás
7., Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül
8., Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége
9., Sütik („Cookies”)

IV. Cookie-k
V. Hozzájárulás visszavonása
VI. Szerződés és jogi kötelezettség
VII. Jogos érdek megnevezése
VIII. Az adatok tárolásának időtartama
IX. Biztonsági intézkedések
X. Címzettek
XI. Harmadik országba továbbítás
XII. Az érintett jogai
XIII. Panasz
XIV. Automatizált döntéshozatal
XV. Jogszabályok
XVI. Egyéb rendelkezések

 I. Az adatkezelő

Szolgáltató neve: Ékszergyár Kft.
Weboldalunk címe: https://vakkancs.eu
Szolgáltató székhelye / levelezési címe: 2351 Alsónémedi, Haraszti út 43.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 13-09-145242
Telefonszáma: +36203262504
E-mail címe: levelek@ekszergyar.hu
NAIH szám: 03345-0001

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. Az adatkezelés céljai, jogalapjai

Adatkezelési tájékoztatónk célja, hogy honlapunk látogatói és leendő ügyfeleink átlátható módon tájékozódhassanak arról, milyen személyes adatokat, meddig kezelünk, és mi alapján tesszük ezt.

1., Kapcsolatfelvételi űrlap

Jelen honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon nevet és email címet kérünk megadni. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezeljük.

2., Webshop rendelések

Webshopon keresztül leadott rendeléseknél nevet, címet, telefonszámot, e-mail címet kérünk megadni. A szállítási címet és telefonszámot továbbítjuk logisztikai partnerünk felé. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.

Vásárlóinktól adatokat gyűjtünk a shopban történő vásárlási folyamat során.
Ha meglátogatja oldalunkat, a következőket fogjuk nyomon követni:

• Megtekintett termékek: ezt arra használjuk, hogy megjelenítsük a nemrég megtekintett termékeket.
• Földrajzi hely, IP cím és böngésző fajta: ezen adatokat arra használjuk, hogy megbecsüljük az adókat és a szállítást
• Szállítási cím: ennek még az ajánlatkérés előtt kérjük kitöltését, annak érdekében, például, hogy megbecsülhessük a szállítás díját vagy időtartamát és ezen adatokkal együtt küldhessük el ajánlatunkat.

Sütiket használunk, hogy megőrizzük a kosár tartalmát, amíg az oldalunkon böngészik.

Vásárláskor megkérjük vásárlóinkat, hogy a következő adatokat szolgáltassa: Név, számlázási cím, szállítási cím, email cím, telefonszám, kreditkártya/fizetési adatok és választható fiókadatok, mint felhasználónév és jelszó. A következő célokra használjuk fel ezeket az adatokat:

• Információ küldése a vásárlói fiókról és rendelésről
• Válaszadás a vásárló kérésére, a visszatérítést és a panaszt is beleértve
• Fizetések lebonyolítása és a csalások megakadályozása
• Fiók beállítása a webáruházhoz
• Minden jogi kötelezettségünknek eleget tesz (pl. adók számítása)
• Üzletünk ajánlatainak fejlesztése
• Kívánságra marketing üzeneteket küldünk

Amennyiben fiók kerül létrehozásra, tároljuk a nevet, címet, e-mail címet, telefonszámot, amelyeket arra használunk, hogy jövőbeni rendelések esetén a pénztár oldalon automatikusan megjelenítsük azokat.
Általánosságban addig tároljuk az adatokat, amennyi ideig azokra szükségünk van azokból a célokból kifolyólag, amiért gyűjtjük ezeket, amennyiben törvényileg nem kötelező tovább tárolni. Például, a rendelési információkat minimum 5 évig őrizzük számlázási és könyvelési célból, garancia érvényesítés céljából a garanciaidő végéig őrizzük az adatokat. Ez magában foglalja a nevet, e-mail címet, számlázási és szállítási címet.
A felhasználók hozzászólásait és értékeléseit is megőrizzük.
Ki fér hozzá adatokhoz a csapaton belül
Csapatunk tagjai hozzáférnek a vásárlók által megadott információhoz. Például az adminisztrátorok és a boltvezetők hozzáférnek az alábbiakhoz:
• Rendelési információ, például vásárolt termék, a vásárlás ideje, szállítási cím és
• Vásárlói információ, például név, e-mail cím, számlázási és szállítási információ.
Csapatunk tagjai hozzáférnek ehhez az információhoz, hogy segítsenek a rendelések teljesítésében, a visszatérítések feldolgozásában és ügyfélszolgálati segítséget nyújtsanak.
Fizetési módok
A banki átutaláson és a készpénzfizetésen kívül PayPal-en történő fizetést fogadunk el. A fizetések feldolgozásakor az adatok egy részét átadjuk a PayPal-nek, köztük azokat, amelyek szükségesek a fizetés feldolgozásához, mint például a vásárlás végösszege és a számlázási információk.
Részletek a PayPal Adatkezelési tájékoztatójában.

3., Blog hozzászólások

A blogon beérkező hozzászólások célja az adott témában beszélgetés indítása a blogot olvasók bevonásával. A blogra történő hozzászólás esetében meg kell adni egy nevet és az e-mail címet. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. Spam ellenőrzés céljából a kommenteket az Akismet szolgáltatása szűri.

4., Hírlevél/eDM

Híreinkről, újdonságainkról, akcióinkról hírlevelet küldünk annak, aki ehhez hozzájárult. A hírlevelek tartalmazzák a vállalkozás nevét, elérhetőségét, ezért reklámnak minősülnek. A hírlevélre név és email cím megadásával lehet feliratkozni.

5., Facebook oldal

Online kapcsolat-felvételi lehetőség, bejegyzésekhez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása, vállalkozás reklámozása, ügyfelek szerzése céljából üzemeltetett Facebook oldalunkon is találkozunk személyes adatokkal (név, hozzászólás), amelyekhez az érintett hozzájárulásával jutunk.

6., Számlázás

Amennyiben vásárlónkká válik – megrendeli valamely termékünket, szolgáltatásunkat -, számlát állítunk ki. Ehhez kérjük a számlázási nevet és címet, illetve az email címet, amelyen az adatokat egyeztetjük.

7., Kapcsolatfelvétel telefonon keresztül

A honlapra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk telefonszámát, a bemutatkozás során megtudjuk a nevét is. (Ismeretlen számról kezdeményezett hívást nem fogadunk.) Hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassuk, ha nem tudjuk felvenni a telefont. Amennyiben nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, a telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentjük el.

8., Üzleti, szakmai partnerek elérhetősége

Üzleti / szakmai kapcsolataink során jogos érdek alapján kezeljük partnereink vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait: nevet, telefonszámot, email címet.

9., Sütik („Cookies”)

A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit általában a honlapok a böngésződnek küldenek el azzal a céllal, hogy elmentsenek bizonyos beállításokat, megkönnyítsék a honlap használatát és közreműködjenek abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatókról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a számítógépén.

A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, korábbi látogatásai során elhelyezett adatfájlokat törölheti, ennek pontos módjáról a böngésző útmutatója igazítja el, melyeket a következő oldalakon talál:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Edge: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/windows-delete-cookies

Egyes böngészők lehetővé teszik, hogy minden alkalommal a böngésző bezárásakor automatikusan törlik a böngészési adatokat.

Részletek itt: https://pcworld.hu/szoftver/hogyan-toroljuk-automatikusan-a-bongeszesi-adatainkat-132337.html

A weboldal egyes részeinek letöltésekor az általunk használt látogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben az ön személyes adatait tartalmazó adatfájlokat helyez el számítógépén. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítés kap, amikor először az oldalra látogat. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásai alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kap tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot névtelenítve (anonimizáltan) tárolja, nem tudja összekapcsolni a felhasználóval. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).

Amennyiben meg szeretné akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatását az analitikához, használja ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

A Google olyan cookie-kat is használ („DSID”, „IDE”, „NID”), amelyek arra szolgálnak, hogy összekapcsolják a felhasználó különböző eszközökön végzett tevékenységeit, ha korábban bejelentkezett rajtuk Google-fiókjába. Mindezt a felhasználónak megjelenő hirdetések eszközökön átnyúlóan történő összehangolása és a konverziós események mérése érdekében teszi. Ha nem szeretné, hogy a Google hirdetések összehangoltan, eszközein átnyúlóan jelenjenek meg önnek, a Hirdetésbeállítások segítségével kikapcsolhatja a hirdetések személyre szabását.

Ha előzőleg cookie-t kapott a Facebook-tól – vagy mert van fiókja, vagy mert felkereste a facebook.com oldalt –, böngészője adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keres fel. Erről bővebb információt itt talál.

Weboldalunkon marketing célokból Facebook konverziómérő pixelt is használunk, melynek elfogadásához szintén hozzájárulását kérjük, amikor először látog az oldalra. Az ezzel kapcsolatos adatok szintén a Facebook-hoz kerülnek. Bővebb információt a Facebook sütikről ezen az oldalon talál.

Amennyiben a blogon kommentel, hozzájárulásával a weboldal süti segítségével eltárolja nevét és email címét, hogy 

 

egy következő 

 

látogatás alkalmával már ne kelljen újra begépelnie (ehhez be kell pipálnia a checkbox-ot).

Hírlevélszoftverünk többféle sütit használ a nyelvi adatok tárolására, teljesítmény gyorsítására, analitika továbbítására.

Az oldalon elhelyezett megosztás gombok (Facebook, Google+, Pinterest, Istagram, stb.) és beágyazott tartalmak (pl. YouTube videó) is sütit helyezhetnek el gépén.

IV. Cookie-k

név szolgáltató típus lejárat leírás
Kategória: Nélkülözhetetlen (1) A nélkülözhetetlen cookie-k segítik a weboldalak használatát olyan alapfunkciók, mint például az oldalak navigálása és a webhelyek biztonságos területeihez való hozzáférés engedélyezéséhez. A weboldal nem működhet megfelelően ezen cookie-k nélkül.
CookieConsent ekszergyar.hu HTTP 1 év A felhasználó cookie-hozzájárulási állapotát tárolja az aktuális domainhez
Kategória: Statisztika (5) A statisztikai cookie-k segítenek a webhelyek tulajdonosainak megérteni, hogy a látogatók miként használják a weboldalt azáltal, hogy névtelenül gyűjtik és jelentik az információkat.
@@History/@@scroll|# ekszergyar.hu HTML Persistent Unclassified
_ga ekszergyar.hu HTTP 1 év Egyedi azonosítót regisztrál, amely statisztikai adatokat generál arra nézve, hogy a látogató hogyan használja a webhelyet.
_gat ekszergyar.hu HTTP Session Egyedi azonosítót regisztrál, amely statisztikai adatokat generál arra nézve, hogy a látogató hogyan használja a webhelyet.
_gid ekszergyar.hu HTTP Session Egyedi azonosítót regisztrál, amely statisztikai adatokat generál arra nézve, hogy a látogató hogyan használja a webhelyet.
_pinterest_cm ekszergyar.hu HTTP 1 év A Pinterest használja a szolgáltatások használatának nyomon követésére.
Kategória: Marketing (10) A marketing cookie-kat a weboldalak látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek relevánsak és az adott felhasználó számára érdekesek, és ezáltal értékesebbek a megjelenítők és harmadik fél hirdetők számára.
__stid sharethis.com HTTP 1 év Olyan egyedi azonosítót regisztrál, amely azonosítja a felhasználó eszközt a visszatérési látogatásokhoz.
__unam ekszergyar.hu HTTP 9 hónap A felhasználó navigációját a webhelyen tárolja, beleértve a megtekintett oldalakat és a böngésző használatának időtartamát.
ads/ga-audiences google.com Pixel Session A Google AdWords használatával újból bekapcsolja azokat a látogatókat, amelyek valószínűleg ügyfélkapcsolatra fognak fordulni a látogatók online viselkedése alapján.
collect google-analytics.com Pixel Session A látogató eszköze és viselkedése a Google Analytics adatainak elküldésére szolgál. A látogatókat az eszközökön és a marketingcsatornákon keresztül követheti.
GPS youtube.com HTTP Session A mobileszközökön egyedi azonosítót regisztrál a földrajzi GPS-hely alapján történő követés engedélyezéséhez.
impression.php/# facebook.com Pixel Session A Facebook használatával regisztrálhatja a megjelenítéseket a Facebook bejelentkezési gombjára mutató oldalakon.
NID google.com HTTP 6 hónap Egy egyedi azonosítót regisztrál, amely azonosítja a visszatérő felhasználó eszközt. Az azonosítót célzott hirdetésekre használják.
PREF youtube.com HTTP 8 hónap Regisztrál egy olyan egyedi azonosítót, amelyet a Google használ a statisztikák megőrzéséhez annak érdekében, hogy a látogató hogyan használja a YouTube-videókat különböző webhelyeken.
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com HTTP 179 nap Megpróbálja becsülni a felhasználók sávszélességét az integrált YouTube-videók oldalain.
YSC youtube.com HTTP Session Egy egyedi azonosítót regisztrál, hogy statisztikákat tartson a YouTube által a felhasználó által megtekintett videókról.
Category: Unclassified (6) A nem minősített cookie-k az olyan cookie-k, amelyeket az egyes cookie-kkal együtt osztályozunk.
__sharethis_cookie_test__ ekszergyar.hu HTTP Session Unclassified
abh_tab ekszergyar.hu HTTP Session Unclassified
CONSENT ekszergyar.hu HTTP 7162 nap Unclassified
cookie_notice_accepted ekszergyar.hu HTTP 29 nap Unclassified
mailmunch_second_pageview ekszergyar.hu HTTP 1 év Unclassified
woocommerce_recently_viewed ekszergyar.hu HTTP Session Unclassified

V. Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapul adatkezelésünk a következő tevékenységeknél:

  • reklámot is tartalmazó hírlevél küldése
  • honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
  • Facebook oldal üzemeltetése
  • blogon történő hozzászólás
  • látogatottsági statisztika készítése
  • telefonon történő kapcsolatfelvétel

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.

Hozzájárulást hírlevél esetén visszavonhatja a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

Facebook oldal esetén visszavonhatja az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.

Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteim esetén, kérjük, írjon egy rövid üzenetet a levelek@ekszergyar.hu email címre.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

VI. Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettségünk. Ha a kért adatokat ügyfelünk nem adja át 

részünkre, a vállalt szolgáltatást, vagy a termék kiszállítását/átadását nem tudjuk teljesíteni.

Megrendelést követően a megrendelőkkel létrejön egy szerződés írásban vagy szóban. A szerződésekbe személyes adatok is kerülnek, 

például a 

 

kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, vagy a jogi személy képviselőjének a neve. A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjük.

VII. Jogos érdek megnevezése

Vásárlóink, partnereink elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezeljük.

VIII. Az adatok tárolásának időtartama

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat lezárásáig, de hathavonta felülvizsgáljuk.

Webshopos megrendelések – a garanciaidő végéig.

Blogon beérkezett kommentek (név, email cím, hozzászólás) – törlési kérelemig.

Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig.

Facebook oldal (név, hozzászólás) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig.

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig (tárgyév + 5 év).

Weboldal karbantartási munkák (pl. biztonsági mentés tárolása) – szerződés fennállásáig

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennálltáig, vagy törlési kérelemig.

ekszergyar.hu weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat

GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

IX. Biztonsági intézkedések

Vállakozásunkban megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk arról, hogy a személyes adatokat védjük többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen. Számítógépeinkre jelszó megadása után lehet belépni, melyet a Kaspersky Internet Security véd a vírusoktól. Telefonjainkba egyedi azonosítással lehet belépni. A 

Gmail-be, Facebook-ra kettős azonosítással lépünk be. Weboldalunkon https-t használunk, és mindent megteszünk azért, hogy illetéktelenek ne törjék fel.

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és technológia jelenlegi állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

X. Címzettek

Vállalkozásunk egyes feladatai ellátása érdekében adatfeldolgozókat vesz igénybe.

Tárhelyszolgáltatás:
Magyar Hosting Kft.
1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Telefon: +3617002323
Email:  info@mhosting.hu
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához, saját domaines email címre érkező emailek továbbítása.)

Emailek fogadása és küldése: 
Gmail – Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a levelezéshez és annak minden adatához.)

Számlázás: 
Számlázz.hu – KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
Email: info@szamlazz.hu
Tel: +36-30-35-44-789 (automata tájékoztatás)
(Hozzáférés a kiállított számlákhoz.)

Könyvelés:
Bényiné Ági

E-mail: bgckft@gmail.com
(Hozzáférés a kiállított számlákhoz.)

Hírlevélküldés: 
Listamester – Bithuszárok Bt.
2051 BIATORBÁGY, DAMJANICH U. 8.,
Képviselő neve: Mizera Ferenc ügyvezető
Cégjegyzékszám: 13-06-065996
E-mail: info@bithuszarok.hu, info@listamester.hu
(Hozzáférés a feliratkozó nevéhez, email címéhez.)

Facebook oldal: 
Facebook Inc. Menlo Park, California, USA
Adatkezelési tájékoztató: https://www.facebook.com/about/privacy/update
(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez.)

Facebook pixel:
Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California, USA
(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

Google Analytics:
Google Inc., Mountain View, California, USA
(Hozzáférés a honlap látogatóinak anonimizált, személyhez nem köthető IP címéhez.)

Pinterest megosztás gomb:
Pinterest-Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Írország
Adatkezelési tájékoztató:: https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

Instagram megosztás gomb:
Instagram HW, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94022

Adatkezelési tájékoztató: https://help.instagram.com/155833707900388
(Hozzáférés a látogatás adataihoz.)

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

(Hozzáférés a vásárló nevéhez, címéhez, telefonszámához.)
Adatkezelési tájékoztató: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat

Magyar Posta Logisztika (Magyar Posta Zrt.)
Magyar Posta Zrt. Ügyfélszolgálati Igazgatóság 3512 Miskolc

(Hozzáférés a vásárló nevéhez, címéhez, telefonszámához.)
Adatkezelési tájékoztató: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

DHL Magyarország
Budapest Fehérakác u.3. 1097

(Hozzáférés a vásárló nevéhez, címéhez, telefonszámához.)
Adatkezelési tájékoztató: http://www.dhl.hu/hu/jogi_informaciok.html#privacy

XI. Harmadik országba továbbítás

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks), a Facebook, (https://www.facebook.com/about/privacyshield), az Instagram (https://help.instagram.com/155833707900388), és a
Pinterest (https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy) is betart.

 

XII. Az érintett jogai

1., Hozzáférés a személyes adatokhoz

Weboldalunk látogatói, ügyfeleink, partnereink jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e, és ha igen, jogosultak hozzáférést kapni a következő információkhoz:

  • adatkezelés céljai
  • az érintett személyes adatok kategóriái
  • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
  • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,
  • az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és        tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen

Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát rendelkezésére bocsátjuk. További másolatokért az adminisztratív költségekért ésszerű mértékű díjat számolunk fel. Ha a kérelem elektronikus úton került benyújtásra, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adjuk át (.doc, .pdf, .xls, .jpg stb.), kivéve, ha az érintett másképp kéri.

A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

2., Helyesbítéshez való jog

Weboldalunk látogatói, ügyfeleink, partnereink jogosultak arra, hogy kérésre helyesbítsük a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

3., Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül kötelesek vagyunk törölni ügyfeleink, megbízóink, weboldal látogatóink kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
  • a megbízó/ügyfél/látogató visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a megbízó/ügyfél/látogató tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha nyilvánosságra hoztuk a személyes adatot, amelyet törölnünk kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszük az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy ügyfeleink/megbízóink/weboldal látogatóink kérelmezték a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának illetve másodpéldányának törlését.

Nem kell törölnünk a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. Amennyiben ilyen adat törlésére érkezik kérés, mérlegeljük, és írásban megválaszoljuk döntésünket.

A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfeleinket/megbízóinkat/felhasználóinkat kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

4., Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ügyfelünk/megbízónk/weboldal látogatónk jogosult kérni az adatkezelés korlátozását, ha:

  • vitatja a személyes adatok pontosságát, tisztázásig
  • az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a felhasználó / ügyfél / megbízó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • a felhasználó / ügyfél / megbízó tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik,    amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a felhasználó / ügyfél / megbízó hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás feloldásáról a felhasználót / ügyfelet / megbízót előzetesem tájékoztatjuk.

A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfelet/megbízót/felhasználót kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

5., Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, az ügyfél/megbízó/a weboldal látogatója jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa rendelkezésemre bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

6., Tiltakozás joga

Az ügyfél / megbízó tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az ügyfél / megbízó érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy 

 

amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

7., Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Nem végzünk automatizált döntéshozatalt és profilalkotást.

XIII. Panasz

Személyes adatokat a legnagyobb körültekintéssel kezeljük. Amennyiben mégis úgy érzi, hogy nem tettünk meg minden tőlünk elvárható intézkedést a személyes adatai védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdése van, kérjük, írjon nekünk a levelek@ekszergyar.hu e-mail címre.

Amennyiben vállalkozásunk az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

 

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét itt találja).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és
Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., email: 

ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).

XIV. Automatizált döntéshozatal

Vállalkozásunkban nem működik automatizált döntéshozatal.

XV. Az adatkezelések jogalapjának meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe

A reklámot is tartalmazó hírlevél küldése csak hozzájárulás alapján lehetséges, ezt az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdése írja elő.

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a blogban való hozzászólás, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettük figyelembe.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6.
cikk (1) bek. c) és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. tv. 78. § (3) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) (számla kötelező elemei).

XVI. Egyéb rendelkezések

Jelen tájékoztató 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat.